Ervaringen


Daniel Haagen

Tijdens het spelen van een hockeywedstrijd heb ik een hockeybal op mijn hoofd gekregen. Deze impact was dusdanig hard dat ik tegen de vlakte ben gegaan en even buiten bewustzijn ben geweest. Het gevolg van deze blessure, op een beste wond na, was een fikse hersenschuddding. De maanden er na bleef ik hoofdpijn houden en voelde daarnaast een drukkend gevoel op mijn hoofd. Uiteindelijk bij de craniosacraal therapie van Paula Zaal terecht gekomen.

Na de eerste behandeling was het al een behoorlijk stuk verlicht. De week erop weer geweest en ook na de tweede keer was het wederom een stuk beter gegaan en had ik nagenoeg geen last meer. Toen er een week tussen gelaten en daarna voor de derde keer een behandeling gehad. Dit was voor mij voldoende om weer zonder klachten rond te lopen.

Angela van der Wal

Na een intensieve operatie (een gastric bypass in juli 2013) bleef ik last houden van een zeurend en pijnlijk gevoel links onder mijn laatste rib. Na wat onderzoeken bij een maag-, darm-, en leverspecialist, de internist en de chirurg bleek er geen (medische) verklaring gevonden te kunnen worden voor mijn pijn. Aangezien ik last bleef houden besloot ik om een totaal andere weg in te slaan en kwam ik een half jaar later via via bij Paula Zaal terecht. Ik wist niet wat ik van een craniosacraal behandling moest verwachten maar stond open voor het onbekende.

Ik kan het moeilijk in woorden uitdrukken wat ik voelde maar tijdens de eerste behandeling kwamen er allerlei verstopte emoties uit, dat luchtte enorm op. Paula wist mij op mijn gemak te stellen en zonder enige druk mijn probleem aan te pakken. Tijdens de 2e behandeling heb ik me met Paula vooral gericht op het totaal ontspannen zijn en me te concentreren op de pijn die ik ervaarde en op het contact maken met de plek van de pijn. De dagen na de 2e behandeling leek het alsof de pijn die ik maanden had gevoeld en mijn dagelijkse leven beïnvloedde, langzaam en stukje bij beetje weg ebde. Nu (11 maanden verder) ervaar ik geen pijn meer bij mijn linker rib. Ik voel me stukken beter en weet nu dat niet altijd alles te verklaren is en je de oplossing soms in een andere hoek moet zoeken dan je gewend bent. Ik ben Paula erg dankbaar voor wat zij voor mij gedaan heeft. Ik wil diegenen die nog twijfelen aan het nut van een craniosacraal behandeling echt aanraden om het tenminste twee keer te proberen. Het is ongelofelijk wat het met je kan doen, vooral als je al langer met bijvoorbeeld lichamelijke klachten loopt en er maar niet vanaf komt. Ik kan weer door met mijn nieuwe en gezondere leven! Bedankt Paula!

Coen

Ik had last van lage rugklachten, waarbij de gebruikelijke fysiotherapie niet tot langdurige resultaten leidde. Fysiek was een en ander moeilijk te duiden. Eigen conclusie was dat de klachten ook ontstonden als gevolg van innerlijke onrust en spanningen. De aanleiding tot het ontstaan hiervan is in dit verband minder relevant om te benoemen. Wat opvalt is dat Paula over een sterk ontwikkeld vermogen beschikt om te "lezen" welke lichaamsdelen "geblokkeerd" zijn, en zo belemmeringen vormen voor een goed doorstromende energie. Door licht handcontact op je lichaam weet Paula deze blokkades op te heffen. Met als gevolg dat je energie beter gaan doorstromen en aanwezige pijntjes in je lijf doet verminderen en/of volledig wegnemen. Tijdens deze behandeling stelt zij opvallend specifiek op jou gerichte vragen, over zaken die je bezig houden en kunnen leiden tot je aanwezige blokkades en fysieke klachten. Op deze wijze leer je jezelf beter kennen en wordt je de mogelijkheid geboden om toekomstgericht vergelijkbare klachten te voorkomen. Persoonlijk ervaar ik Paula als een warm mens met (niet alleen professionele) aandacht voor mensen. Zij beschikt over een sterk inlevingsvermogen, en kan en zal (zo is mijn overtuiging) steeds haar aanpak afstemmen op de individuele cliënt waar het op dat moment om gaat. Zij stelt kritische vragen die je helpen om dichter bij je aandachtspunten te komen, zonder dat dit ooit een "belerend karakter" krijgt.

"Een mooi mens en een prima vakvrouw!"

Kernachtig samengevat:

- een prima therapie als reguliere methoden niet tot de gewenste (blijvende) resultaten leiden

- een therapeute die zowel het menselijke als het professionele evenwichtig in elkaar integreert

- werkzaam, heilzaam en nog plezierig ook

aZie hier het oordeel van een 70-jarige die zich, mede als gevolg van deze therapie en therapeute, nog steeds "jong, gezond en levenslustig" voelt.

Lisa

'We waren de echte Lisa (8 jaar) al een tijdje kwijt. Onze dochter zag bleek, was moe en lamlendig. Besluiteloos ook en snel geïrriteerd. Het was lastig om boven tafel te krijgen wat er nu aan haar mankeerde... zelf gaf ze aan dat haar lijf zo druk was en wilde rennen en springen terwijl ze zelf zo moe was. Na enkele behandelingen door Paula Zaal veranderde er veel. Paula nam eerst de ruim de tijd voor een kennismaking. Dat stelde Lisa gerust en won haar vertrouwen. Ze mocht zelf aangeven wat ze wel en niet wilde tijdens de behandelingen. En dat deed ze ook. Toen Lisa merkte dat Paula dat werkelijk respecteerde, en niet zomaar wat zei, was het ontroerend om te zien hoe Lisa zich overgaf. Op de tafel voelde ze wat er te voelen was, ze liet haar lichaam reageren en ze werd rustig.

Thuis volgde er nog een flinke huilbui en daarna leek alles op z'n plek te stromen. Onze dochter barst weer van de energie, maar ditmaal zonder 'instortingsgevaar' want ze neemt bijtijds gas terug. Het is heerlijk onze vrolijke meid weer zo levenslustig en vol moed te zien.

Johanna, 45 jaar, moeder van drie